“Neem een ketel die voldoende groot is, anders kom je zoals mij in de problemen”
Ingrediënten
- 1 kilogram aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
- 6 reepjes spek, in kleine stukjes gesneden
- 3 eetlepels boter
- 40 gram bloem
- 3 teentjes knoflook, gehakt
- 1 liter kippenbouillon
- 0,5 liter melk
- 150 mililiter kookroom
- peper en zout
- 150 gram zure room
Bereiding
- Bak de spekblokjes in de soepketel tot ze lekker knapperig zijn. Als ze klaar zijn leg je ze appart en laat je het vet in de ketel staan.
- Doe de extra boter in de pan en stoof de knoflook gedurende 30 seconden.
- Doe nu de aardappelen, kippenbouillon, kookroom en melk in de ketel, vergeet niet alles goed door elkaar te roeren.
- Peper en zout toevoegen naar smaak.
- Breng het gehaal aan de kook tot de aardappelen gaar zijn.
- Mix alles tot een zachte soep
- Voeg de spekjes toe samen met de zure room (tenzij je de soep wil invriezen).
Bonus tips
Liefhebbers kunnen de soep afwerken met Cheddar kaas of bieslook