Voor 6 personen
Ingrediënten
- 1 grote courgette
- 5 wortels
- 1 grote vleestomaat
- 1 fles pasata
- 400 gram gemalen kaas
- 750 gram gemengd gemalen
- Melk
- Lasagne vellen
- Provençaalse kruiden
- 2 teentjes look
- Oregano
- Basilicumkruiden
- 45 gram boter
- 45 gram bloem
- Peper
- Zout
- Olijfolie
Bereidingswijze
Voor de tomatensaus
- Was en snijd de courgette, wortels en tomaat vergeet de wortels en tomaat niet te schillen.
- Zet een grote kookpot op het vuur en gooi hier een scheut olijfolie in. Voeg later het gemalen toe en zorg dat het gelijk bakt.
- Versnipper de look en voeg toe.
- Breng het gemalen op smaak door de provençaalse kruiden, oregano, basilicumkruiden, peper en zout toe te voegen.
- Verlaag het vuur en voeg de groenten toe. Laat alles even sudderen.
- Als het gemalen goed gebakken is voeg je de pasata toe. Roer goed onder het vlees en de groenten in.
- Indien de saus niet dik genoeg is meng je in een fles wat melk en bloem. Voeg deze geleidelijk toe, tot je de dikheid bereikt die je verkiest.
- Haal van het vuur als het klaar.
Voor de kaassaus
- Zet een kookpot op het vuur en laat de boter warm worden. Zorg ervoor dat de boter volledig gesmolten is.
- Voeg de bloem in één keer toe en goed roeren. Blijft constant roeren.
- Voeg geleidelijk aan de melk toe tot je de juiste dikte bereikt.
- Blijf goed roeren terwijl je de gemalen kaas erbij doet.
- Breng op smaak met zout en peper.
De afwerking
- Verwarm de overn voor op 180 graden.
- Smeer een dun laagje boter op de bodem van de ovenschotel, zo kan je deze gemakkelijk eruit halen.
- Begin met een laag van de tomatensaus en verdeel deze gelijk.
- Leg een eerste laag van de lasagne vellen. Zorg ervoor dat deze niet over elkaar liggen, zo voorkom je een dikke pastalaag.
- Vervolgens een dunne laag van de kaassaus. Herhaal dit proces totdat de ovenschotel gevuld is.
- Werk af met een laag gemalen kaas.
- Zet de lasagne in de oven voor ongeveer 30 minuten.
- Serveer de lasagne met een broodje.