VOOR VIER TOT ZES PERSONEN
Benodigheden
- 5 grote wortels
- 1 sinaasappel
- 1 limoen
- 1 blokje gember
- 1 teentje knoflook
- Basilicumcreme
- Olijfolie
- 4 groentebouillonblokjes
- 125 ml witte wijn (liefst zoete)
- 1l water
Bereidingswijze
- Maak de wortel schoonen en rasp een halve wortel redelijk grof en snij de rest van de wortels in plakjes.
- Pel de knoflook en hak fijn.
- Schil de gember en hak fijn.
- Pers de sinaasappel en limoen (sappen apart houden)
- Verhit wat olijfolie in je kookpan en bak de knooflook en gember een minuut of 2.
- Voeg de plakjes wortel, witte wijn, sinaasappelsap, water en bouillonblokjes toe en laat 20 minuten koken.
- Mixen tot er geen brokken meer in zitten. mix it up
- Voeg de geraspte wortel en limoensap toe.
- Men de basilicumcreme met wat olijfolie.
- Serveer